ترکیب نامتوازن خط میانی استقلال | فکری این مشکل را چگونه حل می کند؟

طرفداری ۱۳۹۹/۰۹/۱۱

متریکا؛ مرجع آماری و فنی فوتبال ایران- وبسایت طرفداری با استفاده از دیتای متریکا (هیت‌مپ فرشید اسماعیلی و آرش رضاوند و آمار بازیکنان) اولین شکست استقلال را تحلیل کرده که آن را می‌خوانید:

استقلال این بازی را با نتیجه 2-1 به حریف خود واگذار کرد و خیلی بازی امیدوارکننده ای را هم به نمایش نگذاشت. شاگردان فکری در هفته اول به مصاف مس رفسنجان رفتند و 2-0 برنده شدند اما در آن بازی تیم محمود فکری به خوبی محک نخورد و بخشی از ایراد های تیم پشت پیروزی 2-0 پنهان شد. قبل از این که به بررسی عملکرد استقلال در این دوبازی بپردازیم باید به این نکته توجه کنیم که تیم محمود فکری در ابتدای راهش قرار دارد و می تواند هفته به هفته پیشرفت کند و به تیمی ایده آل برای هواداران استقلال نزدیک شود.

ترکیب استقلال در دیدار مقابل فولاد به شرح زیر بود:

حسین حسینی در دروازه استقلال قرار داشت.

محمدحسین مرادمند و عارف غلامی زوج خط دفاعی استقلال را تشکیل دادند، این بازی اولین تجربه حضور محمدحسین مرادمند در ترکیب استقلال بود. سیاوش یزدانی که در بازی مقابل مس رفسنجان عملکرد خوبی داشت، این بازی و چند بازی بعدی استقلال را به دلیل مصدومیت از دست داده است.

وریا غفوری و هروویه میلیچ نیز دفاع راست و چپ استقلال در این دیدار بودند.

فکری در این دیدار از دابل پیوت مسعود ریگی و فرشید باقری در میانه میدان استفاده کرد. (دابل پیوت به 2 هافبک میانی گفته می شود که در بیشتر مواقع در سیستم 2-4-4 در مرکز میدان قرار می گیرند. این 2 بازیکن مکمل یکدیگر هستند و در واقع کنار یکدیگر می توانند وظایف خودشان را به بهترین شکل انجام دهند. هیچ کدام از این 2 بازیکن بدون بازیکن دیگر، نمی تواند از عهده وظایف خط میانی تیم بر آید، مشابه همان پیستون عرضی که امه ژاکه در فوتبال مد کرد)

فرشید اسماعیلی و آرش رضاوند هم گوش های چپ و راست استقلال در این دیدار بودند.

مهدی قائدی و ارسلان مطهری نیز زوج خط حمله استقلال را در این دیدار تشکیل دادند.

ترکیب استقلال نسبت به بازی با مس رفسنجان دچار یک تغییر اجباری شده بود و مرادمند جای یزدانی مصدوم را گرفته بود.

استقلال در دیدار مقابل فولاد مثل هفته اول کارش را با سیستم 2-4-4 خطی آغاز کرد.

خط هافبک نامتوازن استقلال و تنها 1 پاس کلیدی!
بهتر است ابتدا به خط میانی استقلال بپردازیم، همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، در سیستم 2-4-4 خطی دو هافبک میانی باید مکمل یکدیگر باشند، یعنی هم نیازهای تیم را در فاز تخریبی و هم در فاز بازیسازی رفع کنند.

اما دابل پیوت باقری و ریگی به نوعی فقط نیازهای تخریبی تیم را برطرف می کرد و همان طور که دیدید استقلال در فاز بازیسازی مشکل داشت و نمی توانست موقعیت های خاصی را به خصوص در بازی مقابل فولاد ایجاد کند.

کافی است به تعداد پاس های کلیدی باقری و ریگی در بازی مقابل فولاد نگاهی بیاندازیم. دو مهره میانی استقلال روی هم رفته  تنها یک پاس کلیدی را به ثبت رساندند که آن پاس را هم فرشید باقری داده بود و خیلی موقعیت خطرناکی روی دروازه فولاد ایجاد نکرد.

 استقلال توانایی ایجاد موقعیت در کانال های مرکزی را با ریگی و باقری از دست داده بود. همین اتفاق فرشید اسماعیلی و آرش رضاوند را متمایل به مرکز زمین می کرد و این دو مهره در حالی که هافبک های راست و چپ استقلال بودند باید در میانه زمین حضور هم پیدا می کردند و شاید همین اتفاق استقلال را دچار مشکل کرد.

اسماعیلی و رضاوند در این دیدار نتوانستند موقعیت خاصی برای مهاجمان تیم خلق کنند. این دو بازیکن هم هیچ پاس کلیدی را به ثبت نرساندند. هر 4 مهره استقلال در میانه زمین اصلا نتوانستند در ترانزیشن مثبت (زمانی که تیم صاحب توپ می شود و آماده حمله است) عملکرد خوبی داشته باشند.

در بازی مقابل مس رفسنجان استقلال محک خیلی خوبی نخورد در آن دیدار همین فرشید اسماعیلی توانست چند موقعیت ایجاد کند تا خلاقیت پایین خط هافبک استقلال خیلی به چشم نیاید.

در این صحنه فرشید اسماعیلی سازنده یکی از بهترین موقعیت های استقلال در بازی مقابل مس بود

مهدی قائدی با پاس فرشید در موقعیت خوبی قرار گرفت

در چند صحنه دیگر هم اسماعیلی در موقعیت خوبی قرار داشت که ترجیح داد به جای پاس اقدام به شوت زنی کند. فولاد باید در اولین اقدام فرشید اسماعیلی را مهار می کرد تا استقلال در ایجاد موقعیت ناتوان شود که این کار را هم به خوبی انجام داد و بازیکن شماره 8 استقلال بیشتر در درگیری ها شرکت کرد و پنجمین بازیکن زمین از لحاظ حضور در نبرد های موفق بود و در صحنه هایی که تاثیر گذار کار می کرد یکی از بازیکنان فولاد به رویش مرتکب خطا می شد. ( فرشید اسماعیلی از لحاظ خطای متحمل شده در رتبه اول تیم قرار دارد.)

فرشید اسماعیلی در بازی مقابل فولاد از لحاظ ثبت عملکرد دفاعی با 6 عملکرد بعد از عارف غلامی که 11 عملکرد دفاعی را ثبت کرده، در رتبه دوم قرار دارد.

 بازی دادن رضاوند و فرشید اسماعیلی در جناحین شاید خیلی ایده خوبی نباشد البته باید به این نکته توجه کنیم که آبی ها از نظر داشتن وینگر و هافبک های کناری فقر مهره دارند.

هیت مپ فرشید اسماعیلی ( جهت بازی از راست به چپ) (منبع: متریکا)

هیت مپ آرش رضاوند ( جهت بازی از راست به چپ) (منبع: متریکا)

با مشکلی که استقلال در میانه زمین برای خلق موقعیت داشت و منفعل بودن باقری و ریگی، بار هجومی تیم بر دوش بازیکنانی که در کانال های کناری حضور داشتند می افتاد. در بازی مقابل فولاد با تمایل مرکز گرایی که رضاوند و اسماعیلی داشتند میلیچ و غفوری به تنها امیدهای استقلال برای خلق موقعیت در زمان ترانزیشن مثبت تبدیل شدند. وریا و میلیچ دفاع های کناری استقلال بودند یعنی ابتدا باید از پس وظایف دفاعی شان بر می آمدند اما با این اوصاف هم عملکرد قابل قبولی را در دو بازی گذشته داشته اند و شاید تک موقعیت های استقلال نیز به دلیل حضور موثر فولبک ها در خط حمله بوده است.

هروویه میلیچ در بازی مقابل مس رفسنجان نیز در چند موقعیت مشابه بازیکنان استقلال را در موقعیت مسلم گل زنی قرار داد. در چند تصویر بالا مشاهده می کنید که میلیچ با یکی از هافبک های استقلال یک دو می کند و سپس ارسلان مطهری را در موقعیت تک به تک قرار می دهد.

وریا غفوری، فولبک راست استقلال نیز در دو بازی دو گل به ثمر رسانده و به همراه میلیچ تاثیر به سزایی در ریتم بازی استقلال داشته است.

هروویه میلیچ از لحاظ تعداد پاس کلیدی در استقلال، سومین بازیکن تیم است و وریا غفوری هم از نظر تعداد شوت در چارچوب، تکل موفق و دربیل برترین بازیکن استقلال است.

یکی از بزرگترین ضعف های استقلال در دو بازی اخیر مربوط به زمانی است که تحت پرس شدید حریف قرار می گیرد و در این لحظات مخصوصا در بازی مقابل فولاد استقلالی ها زیر توپ می زدند. همین زیر توپ کشیدن ها که بسیاری از آن ها بی هدف بود، ضربه بزرگی به استقلال زد. استقلالی ها شاید با این کار قصد داشتند خط هافبک فولاد را از کار بیاندازد اما خیلی ایده خوبی نبود. استقلال برای بازی هایآینده باید این مشکل را رفع کند وگرنه در بازی های بزرگ دچار مشکل می شود.

یکی از معدود ارسال های بلند استقلال که موثر واقع شد. ارسلان توپ را بلند ارسال کرد و مهدی قائدی را در موقعیت خوبی قرار داد.

مهدی قائدی هم در این فصل و هم در فصل گذشته یکی از تاثیر گذارترین بازیکنان استقلال بوده و به نوعی ریتم بازی آبی پوشان به قائدی وابسته بوده است. فولادی ها در این بازی به راحتی به جز یک یا دو صحنه قائدی را از جریان بازی خارج کردند به طوری که این بازیکن 18 بار توپ را لمس کرد (بدترین بازیکن استقلال از نظر لمس توپ و فقط محسن فروزان با 17 لمس توپ از قائدی در رتبه پایین تری قرار داشت) 

بزرگترین ایراد استقلال را شاید بتوانیم نحوه تعویض کردن محمود فکری بدانیم، جریان بازی به طوری بود که دو تیم در امر گل زنی ناتوان بودند اما استقلالی ها روی یک اتفاق صاحب پنالتی شدند و جلو افتادند. آبی ها شانس این را داشتند که با همین 1 گل پیروز بازی شوند اما فکری با بازی دادن محمد دانشگر و تبدل سیستم 4 دفاعه تیمش به 3 دفاعه ساختار دفاعی تیم را به کلی تغییر داد و استقلالی ها دچار سردرگمی شدند. شاید در آن دقایق داریوش شجاعیان یا بابک مرادی می توانستند به راحتی در ضد حمله ها فولاد را آزار دهند اما سرمربی استقلال ترجیح داد به جای بازی دادن به آن ها، محمد دانشگر را به زمین بفرستد.

یکی از مشکلات خط دفاعی استقلال در دو دیدار گذاشته روی توپ های بلندی است که روی دروازه استقلال ارسال می شود در بازی مقابل مس هم دیدیم دروازه استقلال بارها روی همین توپ های هوایی تهدید شد و در دیدار مقابل فولاد هم آبی پوشان روی یک ارسال گل خوردند.

فکری برای کسب نتایج بهتر حتما باید تدبیری برای ترکیب بازیکنان میانی اش بیاندیشد...

منبع اعداد آمار: متریکا

مطالب مرتبط


سبک بازی | خط به خط با بازیکنان استقلال و سپاهان؛ غافل‌گیریِ نسبتا بزرگ!

۱۴۰۰/۰۹/۲۷


نقاط ضعف | نفر به نفر با بازیکنان دربی؛ بد و بدتر!

۱۴۰۰/۰۹/۱۵


نقاط قوت | نگاهی فنی به استقلال پیش از دربی

۱۴۰۰/۰۹/۱۰


متریکا در رسانه های دیگر | مقایسه سرنوشت 1+11 شوت اول شهریار مغانلو در پرسپولیس و سپاهان

۱۴۰۰/۰۹/۰۲


defen | عملکرد عجیب کرار در بازگشت؛ هشتم از آخر!

۱۴۰۰/۰۹/۰۲


نقاط قوت | گم شدن بازی‌ساز؛ جای خالی شماره 10 در ترکیب استقلال

۱۴۰۰/۰۹/۰۲


متریکا در رسانه های دیگر | نفر به نفر با بازیکنان تیم ملی؛ یک تیم و یازده ستاره

۱۴۰۰/۰۸/۲۵


خبر | نفر به نفر با بازیکنان تیم ملی؛ شروع پر اشتباه، پایان شیرین

۱۴۰۰/۰۸/۲۲


نقاط قوت | تهاجمی‌ترین تیم لیگ؛ به نام استقلال، به کام پرسپولیس!

۱۴۰۰/۰۸/۲۰


متریکا در رسانه های دیگر | آلومینیوم آینه‌ای برای یحیی!

۱۴۰۰/۰۸/۱۴


تیر دروازه | تغییر سبک نساجی با ساکت

۱۴۰۰/۰۸/۱۲


نقاط ضعف | مقایسه پرسپولیس فصل گذشته با این فصل؛ مشکل کجاست؟

۱۴۰۰/۰۸/۱۲


eee | مورد عجیب شکست‌های مس؛ پرموقعیت و بی‌حاصل!

۱۴۰۰/۰۲/۱۹


متریکا در رسانه های دیگر | نکاتی از بهترین برد فولاد با جواد نکونام

۱۴۰۰/۰۱/۲۳


متریکا در رسانه های دیگر | امیدگل تیم‌های مدعی مقابل یکدیگر

۱۴۰۰/۰۵/۳۰


متریکا در رسانه های دیگر | لیست جدید دراگان اسکوچیچ؛ ملی‌پوشان زیر ذره‌بین متریکا

۱۴۰۰/۰۱/۰۸


سبک بازی | آنالیز فنی صدرنشین؛ سپاهان معجونی جذاب از شور و شوق

۱۳۹۹/۱۲/۲۸


نقاط ضعف | غیرمنتظره ترین خرید نیم فصل از زاویه ای دیگر/ آرمان رمضانی به چه کار استقلال می آید؟

۱۴۰۰/۰۱/۰۸


نقاط قوت | مربی استقلال: آمار امیدگل متریکا نشان می‌دهد مقابل فولاد خوب بودیم

۱۴۰۰/۰۵/۳۰


نقاط قوت | استقلال فرهاد و فراز؛ برای شروع بد نبود!

۱۳۹۹/۱۲/۱۷